Milovníci dobrého jídla a skvělé atmosféry, máme pro vás výzvu! Přijďte změřit své kuchařské síly na první ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš, která proběhne 29. března 2025 v areálu Pivovaru Zichovec v Lounech.
🔥 Jak to bude probíhat?
- Soutěžící týmy se sejdou v 11:00, aby se připravily na vaření.
- Oficiální start soutěže ve 12:00 – každý tým předvede svůj nejlepší recept!
- Od 16:00 začne ochutnávání gulášů, do hodnocení se zapojí nejen odborná porota, ale i veřejnost.
🔸 Jak se přihlásit?
Kapacita soutěže je pouze 10 týmů, tak neváhejte a zajistěte si místo včas! Přihlásit se můžete:
📍 Osobně v Pivním baru v Lounech
📞 Telefonicky na čísle: 725 879 944
📩 E-mailem na: bar@pivovarzichovec.cz
Hodnocení a ceny
🍲 Soutěžní guláše bude hodnotit:
✔️ Odborná porota
✔️ Veřejnost – možnost ochutnávat a hlasovat za poplatek 100 Kč
🏆 Ceny pro vítěze:
🔹 Kategorie „Odborná porota“
🥇 1. místo: Sud KEG 30 l Krahulík 11
🥈 2. místo: 12 plechovek Zichoveckého piva
🥉 3. místo: Dárkový poukaz v hodnotě 500 Kč
🔹 Kategorie „Veřejnost“
🥇 1. místo: 12 lahví Zichoveckého piva
Doprovodný program
🍻 Skvělé pivo přímo z pivovaru
👧 Dětská stezka pro nejmenší
🎶 Od 16:00 živá hudba – Busking: Pavel Hnátek & spol.
Přijďte si užít skvělé odpoledne plné chutí, vůní a zábavy! Těšíme se na vás. 🍻🔥
Pravidla
- Počet soutěžících v týmu 2-4, každému týmu bude přiděleno číslo, které zná jen pořadatel.
- Startovné je 100 Kč/osoba v týmu, v ceně startovného je 1x 0,5l Krahulík 10 a palivové dřevo po celou dobu vaření
- Každý tým musí mít vlastní základní vybavení – kotlík, trojnožku, kovové ohniště, sekyrku na třísky, ideálně stánek, nůž na krájení atd…
- Podmínkou pro každý tým je připravit kotlíkový guláš minimálně z 2,5 Kg masa
- Veškeré ingredience se připravují až na místě po startu soutěže. Maso ani cibule nesmí být nakrájené předem!!!
- Oheň se rozdělává pouze „přírodně“ bez použití chemie či podpalovačů.
- Každý tým uvede přidělený prostor do původního stavu a vyvaruje se vzniku nepořádku nebo požáru!!
- Každému týmu bude odebrán vzorek guláše pro posouzení odbornou porotou. Zbylé porce budou vyhrazeny pro platící veřejnost, která bude také hodnotit.