Sour Rosehip 12

SOUR ALE

Sour Rosehip 12

SOUR ALE

Alk.

5,1 % obj.

Velikost

500 ml

Kyseláčem pro letošní podzim je šípková verze našeho klasického Sour 12. Šípek, souplodí šípkové růže, je pro Česko tradiční surovina pro výrobu čajů na podporu zimní imunity. Vitamíny určitě pivem nenahrazujte. Ale náš nový sour rozhodně ochutnejte, jemná chuť šípku vás zahřeje u srdce. 

100 

Není skladem

Šípkový čaj patří k běžné výbavě skoro každé české domácnosti. To proto, že se jedná o poměrně zdravý plod s vysokým obsahem vitamínů C a A, a nezanedbatelným množstvím vitamínů K, B1, B2 a B3. Jedná se tak o přírodní cestu, jak si před chřipkovou sezónou posílit imunitu. V půllitru našeho nového souru najdete zhruba 80g vyluhovaného šípku, takže to rozhodně není homeopatické množství. Naší řadu ovocných kyselých dvanáctek vyrábíme metodou kettle sour. To znamená, že mladinu nejprve naočkujeme čistou kulturou laktobacilů, které svojí aktivitou vytváří kyselinu mléčnou a tím se snižuje PH podobně jako například při výrobě kefíru. Při dosažení potřebné úrovně kyselosti pak laktobacily eliminujeme dalším varem. Poté pivo znovu zakvasíme, tentokrát již standardními pivovarnickými kvasnicemi. Hotové pivo infuzujeme různými druhy ovocného pyré.
Premiant
Voda, ječné a pšeničné slady, chmelové produkty, šípkové pyré.
Podávejte a pijte vychlazené. Chraňte před mrazem a přímým slunečním světlem. Nejlépe pak uchovávejte na chladném místě do 8 °C.

Video degustace

Také by vám mohlo chutnat

Naplň krabici a my ji dopravíme zdarma

Tady ještě zbývá prázdné místo

0 / 12
Naplň krabici a my ji dopravíme zdarma
0 / 12
Tady ještě zbývá prázdné místo