CRAFT BEER FESTIVAL
27. LEDNA 2024, GABRIEL LOCI
Už roky sníme o vlastním pivním festivalu moderního střihu a po novém roce vám ho konečně přineseme. Pozvali jsme 25 zahraničních pivovarů, se kterými jsme se seznámili na všemožných evropských pivních festivalech. Ti přivezou celkem 150 různých piv, které budete moci ochutnat ve třech vlnách v průběhu celého jedno dne od 12:00 až do noci. Na festivalu nebude chybět výběr těch nejlepších českých ležáků, moderní česká gastronomie ani afterparty s elektronickou hudbou od našich lokálních pražských DJs.
Přidejte se k nám v krásném prostředí klášteru Gabriel Loci a prožijte s námi náš sen.
Chceme-li mluvit o švédské pivní scéně, nejde to bez Brewski. Jejich revoluční přístup k chmeleným a ovocným pivům ve spojení s originálním vizuálem zná snad každý.
White dog je esencí holandské pivní postmoderny, u které se můžete těšit na šťavnaté NEIPA, vydatné ovocné kyseláče i temné ochucené stouty.
Tihle Birminghamští rodilci hrdě reprezentují svoje město skrze chutěmi nabitými pivy od lehkých pitelných ejlů, přes silně chmelené IPA, až po tradiční anglické bittery.
Opravdu tradiční belgickou tradici bude na festivalu reprezentovat jeden z posledních původních lambikových blenderů - Oud Beersel. Proslavil tím, že kombinuje historická spontánně kvašená piva s moderními surovinami.
Přátelé z polského létajícího pivovaru Ziemia Obiecana přivezou své interpretace moderních pivních stylů v čele s voňavými čerstvými IPA a ovocem nabitými kyseláči.
Naïlo je úplný nováček na finské pivní scéně. Pivo vaří od roku 2019, ale i tak již má za opaskem pěknou řádku pivních stylů, z nichž na našem festivalu odprezentuje výběr toho nejlepšího.
Pivovar Bereta reprezentuje novou vlnu rumunského pivovarnictví skrze využívání těch nejmodernějších postupů a ingrediencí, které proměňují v moderní pivní styly jako New England Ipa, Pastry soury a hutné stouty.
Omnipollo většině netřeba představovat. Tahle švédská postmoderna už pěkně dlouho posouvá hranice toho, čemu můžeme říkat pivo a v tomto duchu bude i jejich výběr na našem festivalu.
O našich cestách a úspěších ve Francii vás informujeme často. Nyní vám představujeme, přátele, které jsme si ve Francii udělali. Ze Štrasburku k nám přijede velikostí malý, ale srdcem obrovský pivovar, který si vás určitě získá originálními soury a voňavými New England IPA.
Německo je zemí s bohatou historií pivovarnictví, kde hrdost na tradiční postupy často převládá nad potřebou inovovat. I přesto zde najdete mnoho pivovarů, kteří jsou proti proudu a jedním z nich jsou právě Sudden Death, jejichž interpretace moderních stylů snadno obstojí v konkurenci těch nejlepších.
Cestování za pivem na Balkán máme hrozně rádi. Může za to pověstná slovanská pohostinnost, kterou jsme plně zažili i při návštěvě srbského pivovaru 3bir. Tuhle pohostinnost sebou kluci z 3bir v lednu přivezou, tak se u nich určitě zastavte pro vychutnání příjemných moderních piv a dobrou náladu.
Přímo ze Sofie k nám přijedou naši bulharští přátelé z pivovaru Sofia Electric Brewing. V Bulharsku jsme se setkali s příjemným trendem spojování moderních pivních trendů s tradičními bulharskými ingrediencemi a věříme, že i tentokrát budete moci tento trend okusit.
O reprezentaci našich východních bratrů se nepostará nikdo jiný než všemi oblíbený pivovar Hellstork z Myjavy. Peter a Dan z Hellstorku přinesou hlavně svůj divoký program, kteryý se vyrovná tomu nejlepšímu, co v Evropě najdeme.
Maďarská scéna ukrývá perlu, která se příliš často mimo domov nepodívá. Malá produkce a vysoká poptávka způsobuje, že je občas Brew Your Mind těžké nalézt i v Budapešti. Ale proč tomu tak je? Jejich šťavnaté New England IPA se vyrovnají těm nejlepším, které na světě najdete.
Pivní návštěva Berlína nemůže proběhnout bez pivního baru Protokoll, který už několik let vaří svoje vlastní pivo jako létající pivovar. Ochutnejte chuť jedné z nejslavnějších moderních německých značek.
Průkopníci chorvatského řemeslného pivovrnictví, kteří vaří pivo již od roku 2014 k nám přijedou s výběrem toho nejlepšího z jejich moderních pivních výtvor v čele s kalnými i nekalnými super voňavými IPA.
Rozvinutý svět italské řemeslné scény k nám přijede reprezentovat pivovar zaměřený na divokou a spontánní fermentaci Ca Del Brado. V jejich repertoáru naleznete afinitu pro používání lokálních italských hroznů a dalších ovocí, které z jejich piv činí opravdu jedinečné zážitky.
I přes blízké sousedství nám je rakouská pivní scéna velmi skrytá. I proto jsme rádi, že naše pozvání přijal Bierol, etalon rakouského řemeslného pivovarnictví, který přiveze svou rozmanitou produkci, která reflektuje klasičtější přístup k řemeslu.
Jedno z nejzvučnějších jmen francouzské nové vlny se zabývá výrobou všeho moderního od voňavých IPA po spontánně kvašené piva. Že tato rostoucí hvězda francouzské scény přijala naše pozvání, je pro nás obrovská pocta.
Z anglického Leedsu k nám přijede suprový pivovar Northern Monk, který tvoří obrovské množství nejrůznějších pivních experimentů a vy ochutnáte ty nejzajímavější z nich.
Z pivovaru Clock k nám přijede jejich divoký projekt Fenetra, který ztělesňuje lokální ingredience a mikroflóru Potštejnska ve svých perfektně vyladěných pivech stylu Farmhouse Ale a Wild Ale.
První a prozatím jediný český pivovar, který vaří piva v organické podobě. Many Worlds sídlí v budově bývalého pivovaru Unhošť, ve kterém dávají ohromady extrémně dlouho kvasící a zrající divoká piva za použití organických surovin a ovoce často z vlastní produkce.
Wild Creatures je průkopníkem divokého kvašení v české republice a značka, která se proslavila na celém světě od Evropy, přes Ameriku až po Asii. Ve své produkci kombinují tradiční postupy divokého kvašení piva s vinnými metodami a ovocem z vinného regionu jižní Moravy.
Naše pozvání přijal i Jiří Sládek se svým pivovarem Métaphore. Ten je opředený legendami a velmi těžko k sehnání i ve své domovině. My jsme za jeho účast moc vděční a těšíme se až ochutnáme jeho vyladěné výtvory, ve kterých se spojuje to nejlepší co dokáže česká příroda a zemědělská produkce nabídnout.
Streetfoodové bistro, které od roku 2016 nabízí Gourmet Hot Dogy.
Jejich pizzy nejsou pouhým kulinářským potěšením, je to svědectví o přátelství, společných snech a neodolatelném pokušení k vytvoření dokonalé pizzy.
Objevte strukturu KRO DNA - Norské pohostinství, zkušenosti z fine diningu i nostalgie po vůní grilovaného kuřete z dětství.
Streetfoodové bistro v Litoměřicích
Festival se koná v Praze v sobotu 27.1.2023 od 12:00 v bývalém klášteře Gabriel Loci na adrese: Holečkova 106/10, 150 00 Praha 5 – Smíchov
Festival bude degustační. Návštěvníci budou mít k dispozici 1dcl skleničku. Degustace je potom volná a neomezená. Celkem 20 zahraničních a 5 českých pivovarů bude mít naraženo v průběhu dne celkem 6 různých piv. Ta budou rozdělena do tří časových rozmezí po jejichž uplynutí dojde k výměně všech piv za nová a celé kolečko začíná nanovo. Celkem tedy může návštěvník ochutnat až 150 různých piv. Styly budou velmi rozmanité. Od klasických ležáků, přes IPA, NEIPA, stouty, kyseláče, piva stařená v dubových sudech či spontánně kvašená piva a další. Mimo to bude po celou dobu festivalu a afterparty k dispozici ležákový bar, na kterém najdou návštěvníci výběr těch nejlepších českých ležáků.
Cena vstupenky je 2290 Kč zahrnuje:
Ano, tato možnost nijak omezená není. Ale přímo na festivalu budou mít stánky zástupci nejlepších českých street foodů.
Ano, tato možnost nijak omezená není. Nicméně, proč nosit dříví do lesa. 😊
Festival je určen výhradně pro starší 18 ti let.
Parkování v areálu není k dispozici. Městskou hromadnou dopravou se lze dostat na zastávku „Holečkova“.
Ano o nealkoholické nápoje a kávu se postarají kavárníci Rebel Bean z Brna.
Ač, je máme moc rádi, pro tento festival je raději nechte doma.
Sezení bude dostatek, ale deku si určitě vzít můžete.
Ano bude k dispozici i tato varianta.
O hudební podkres a závěrečnou afterparty se postará kolektiv Plevel.
Přímo u vstupu budou neustále k dispozici naši pracovníci, kteří vám rádi se vším pomohou.
Přímo na prodejce vstupenek firmu Colosseum
na emailu info@colosseumticket.cz nebo telefonicky na čísle: +420277012677
Na festivalu je umožněno fotografovat a vytvářet videa pro osobní potřebu.
Na festivalu bude možné využít jak platbu hotovostí, tak platební kartou.
Ano, přímo v areálu kláštera. Navíc i externí toalety mimo budovu.
Tuto variantu prosím nevyužívejte. Na festivalu budou speciální skleničky pro tuto příležitost.
Pokud nebudou kompletně vyprodány v předprodeji, budou k dispozici i na místě.
Po celou dobu festivalu bude přítomen zdravotník a ochranka pro vaši bezpečnost.
Všechny informace o pivovarech a nabízených pivech budou k dispozici jak před zahájením festivalu, tak v jeho průběhu na online infografikách.
Z každého pivovaru budou přítomní přímo jeho zástupci. Především pracovníci výroby, kteří budou jistě schopni zodpovědět i ty nejzáludnější otázky.
Ano, po celou dobu festivalu si bude možno skleničku omýt a znovu se pustit do ochutnávání.
Ano, každý návštěvník obdrží pásku kolem zápěstí, se kterou bude moct libovolně areál opouštět a zase se vracet.
DŮLEŽITÉ:
Vstup na akci pouze na základě e-vstupenky. Při jakémkoliv dalším předložení e-vstupenky nebo její kopie nebude k takto předložené e-vstupence nebo její kopii přihlíženo a na jejich základě nebude vstup na akci povolen. Pořadatel neodpovídá za škody způsobené neoprávněným použitím nebo zkopírováním e-vstupenky. Vstupné se vrací pouze v případě, že akce je zrušena ze strany pořadatele.
Náš pivovar, který se kromě klasických piv, specializuje i na různé druhy speciálních piv. Jsme uznávanými přeborníky v oblasti NEIPA a dalších moderních pivních stylů. V našem pivovaru produkujeme více než 100 druhů piva ročně!
Základním pilířem našeho pivovaru je naprostý důraz na kvalitu, udržitelnost a nulový kompromis v oblasti technologie. Naším cílem je dokonalé poznání pivního světa, řemesla a cesty za udržitelností.
Stránky používají Cookies.
Užíváním stránek souhlasíte s užíváním cookies dle zásad uvedených v podmínkách užití stránek.
© 2023 I. Zichovecká s.r.o. | Design by MOO Design & Created by eSoul
Tady ještě zbývá prázdné místo