Magazín listopad 2024
PRO STÁHNUTÍ A PŘEČTENÍ KLIKNI NA OBRÁZEK
Zichovec na Rock for people 2024
ROCK FOR PEOPLE je za námi 4 dny nekončících front a hektolitry vyčepovaného piva. Byla to teda fuška, ale my jsme si to teda neuvěřitelně užili. Skvělá hudba a milí návštěvníci nás provázeli celým festivalem a my jsme tak hrozně rádi, že nás organizátoři Rock for People pozvali. Mrkněte na malý fotoreport!
Pád Cascade
Jsou to dva dny, co se na sítích začala šířit tak trošku šokující zpráva – Cascade Brewing, oregonský pivovar, který odstartoval americký hon za kyselými pivy, končí. Jednoduše zavřel podnik, přestal vařit, zrušil stránky. Co se s dvacetipětiletým pivovarem Cascade stalo? A znamená to něco pro nás?
Pivo, sex a konsent
Pivovarnictví je svět, ve kterém se pije. Pije se hodně a často, pije se celé dny. To vytváří velmi specifickou kulturu, ve které odpadají zábrany, lehce se hledají přátelé, lehce se lidé blíže poznávají, a velmi lehce to celé eskaluje bůhvíkam. Ve světě piva prostě probíhá hodně intimity. Je to správně? Je dobrá? Jak často je to chyba? Měli bychom s tím něco dělat? A co?
Pink Boots DAYOFF aneb když si holky uvaří pivo
A jak probíhal náš Pink Boots event? My holky ze Zichovce jsme uspořádaly na začátku března Pink Boots DAYOFF pro všechny z nás v okolí, které si potřebovaly trošku odfrknout. Den byl plný zážitků, cvičení, jídla, ale úplným hřebem byl samozřejmě workshop enkaustiky s naší kamarádkou a sousedkou Lenkou Kladivovou. Enkaustika je původně antická technika […]
MAGAZÍN BŘEZEN 2024
PRO STÁHNUTÍ A PŘEČTENÍ KLIKNI NA OBRÁZEK
Párování piva a sýrů
Jaké pivo si dát k francouzskému Roguefortu? Jaké k italskému Parmazánu? A jaké k slovenským korbáčkům? Odpovědí určitě nalezneme mnoho a většina bude dávat smysl. Párování není o hledání jediné pravdy, nebo optimálnímu řešení, je to hraní si s vlastním mozkem, který máme každý trošku jiný a vnímáme jím chuť mnoha způsoby. Společně nahlédněme do teorie za párováním a ukážeme si pár spojení, které baví mě.
Stručné ohlédnutí za rokem 2023
Je tu nový rok a s ním ideální příležitost ohlédnout se za tím předešlým a zhodnotit, kam jsme se posunuli. Rok 2023 pro nás jako pro pivovar byl v mnohém zcela přelomový. Implementace odstředivky nám dovolila zefektivnit výrobu a navýšit náš výstav. Vůbec poprvé jsme se tak přehoupli přes hranici 10 tisíc hektolitrů a to teda radikálním nárůstem. Nyní se totiž koukáme do tabulek a je nezpochybnitelné, že číslo, na kterém jsme se letos zastavili, je 12.474 hektolitrů (oproti loňským 9.960 hl).
9 přehlížených chmelařských regionů
Všichni rádi slyšíme o plejádách nových amerických, novozélandských a australských chmelů, které přichází na trh každý rok. Nenachází se ale na světě i regiony nám skryté? Které svou produkci směřují neméně zajímavým směrem, jen svou úrodu spotřebují lokálně? Pojďme se podívat na devatero chmelařských oblastí, o kterých si často neprávem myslíme, že nám nemají co nabídnout.
Wilda diaries: Jak chytat brettky?
To je otázka! Breberky (mikrobiologické vzorky) z prostředí můžeme odebírat několika způsoby, například stěry, spady, otisky, nebo přenést to co odebíráme, v našem případě plod stromu, do laboratoře a tam vzorek dále zpracovat. Nezapomeňte, že se jedná o mikrobiologické odběry, proto dbejte na čistotu vás i vašeho okolí, noste rukavice a dezinfikujte si ruce a nástroje lihem.