- Projev:
Starý sklep, vlhkost, zemitost, plesnivost, vinný korek, houby, řepa - Přibližný Práh Vnímání:
<10-25 ng/l (mikrogramů na litr) - Výskyt:
Vždycky je vadou. Jde o metabolit plísně a ukazuje na výskyt plísně a nedostatečnou hygienu. - Stárnutí:
Pravděpodobně bude narůstat. Nestařte, vylejte, jde o toxickou látku, která může dále kontaminovat další vaše pivo. - Příčiny:
Tuto vadu způsobuje plíseň ať už jde o kontaminaci hotového piva ve vlhkém sklepě, nebo o vaření z plesnivého sladu.

Zamezení Vzniku:
- Vždy dobře sanitujte svoje vybavení před a po použití.
- Ujistěte se, že porézní materiál jako plast nebo dřevo je před uskladněním dobře vysušený.
- Pivo, u kterého máte podezření na kontaminaci plísní, doma neotvírejte, hrozí kontaminace jiných vašich piv, či bytu.
- Při vaření piva na místě, kde se může vyskytovat plíseň dbejte aby vaše vybavení nepřicházelo s plísní do přímého kontaktu.
Trénink:
Toto je velmi snadno poznatelná vada, Přivoňte si ke korku, až příště otevřete láhev.
Autor článku: Adam Huml