Zichovec Beer fest 2023 za námi

Sdílet tento článek >

Je to za námi! Naše neoficiální tečka za letní sezónou proběhla a my děkujeme všem, kteří ji prožili s námi, ať už návštěvníci, kolegové, brigádníci, stánkaři nebo obchodní partneři. Díky vám všem si můžeme každý rok kolektivně odfrknout a dovolujeme si říct, že každý rok nám to jde o trošku lépe. Pojďte se s námi poohlédnout za průběhem akce a na galerii fotek.

Pivní festival

Jsme pivovar a pivo bude na našem festivalu vždycky headlinerem a beergeeci našimi nejdůležitějšími fanoušky. Letos jste na beerfestu mohli ochutnat více jak 70 našich piv a několik dalších na stánku hostujících pivovarů. Velkou část jste mohli ochutnat poprvé, některé naposledy. Velkým tahounem byly novinky, zejména pak čtveřice výročních piv 11 Years of Happiness, Tradition, Innovation a Coconut, které vám podle zpětné vazby moc chutnaly. Fanoušci silných piv mohli ochutnat řadu nových ročníků našich v sudech stařených stoutů, celkem jich na beerfestu bylo k vidění a popití 7.

Jako každý rok si pozornost vysloužili i infuze od našich sládků i nesládků. Dohromady jich na beerfest bylo připraveno 16 a vaše nejoblíbenější byli: Toasted Coconut Tiramisu, Cucumber Sour, Whisky Sour Grilovaný Ananas, Mango Lassi a Mámin Koláč. Jsme rádi, že vás infuze bavili a to i ty kontroverznější z nich. Můžete očekávat, že z některých těch úspěšných se stanou plnohodnotné várky.

Doplněním pak byly řízené degustace pivovarů Fenetra a Many Worlds, jejichž sládci představili své novinky z řad divoké a spontánní fermentace. A pro ty, kterým bylo přes 70 piv naší produkce málo jsme měli připravený i stánek s hostujícími pivovary.

Doufáme, že jsme vás pivně nezklamali a my už vymýšlíme dobroty pro příští ročník.

Gastro festival

Ti z vás, kteří náš festival navštěvují pravidelně, určitě vědí, že nedáme dopustit na kvalitní gastronomii. Děláme všechno pro to, aby jídlo, které si na festivalu můžete vychutnat, pocházelo od těch nejkvalitnějších kuchařů a nadšenců. A letos jsme opravdu šťastní kolik předních jídelářů naše pozvání přijalo. Mohli jste si vychutnat perfektní masíčka ze smokerů hned dvou předních pražských uskupení – BIG SMOKERS a Hell Smoke, vymazlené langoše z rukou šéfkuchaře Martina Charváta z vršovického fine-dining bistra Ansámbl, perfektní veganské sushi a chlebíky od naší kamarádky Klárky a jejího pop-upu Foxy Rolls, již tradičně šťavnaté burgry od vinohradských Kaiser Franz, láskyplné uzeniny od kladenského řezníka pana Aulického, lounské bistro Vikárka a jejich variace na tradiční vietnamskou kuchyni, chilli omáčky a veganské jídla od pražských Pálíto a Myslíš? a v neposlední řadě jednoduché bistro pochutiny od lounského foodtrucku Cooper’s.

Samozřejmě je třeba ještě vyzdvihnout kávový stánek od Rebelbean z Brna a drinky od našich dobrých kamarádů z palírny Landcraft.

Dobré pivo bez stejně dobrého jídla nefunguje a my děkujeme všem stánkařům, že nám z našeho pivního festivalu udělali i gastronomický.

Kulturní festival

Samozřejmě žádný festival není kompletní bez doprovodného kulturního programu a o ten náš se postaraly hlavně kapely na hlavním pódiu. Festival začal ve veselém tempu djského dua Malalata a jejich balkánem inspirovanými beaty. Dále nám pohodovou rockovou nálož zahrála kapela The Atavists, kterým, stejně jako dalším kapelám patří obdiv za hraní v záři brutálního zářijového slunce. Po pauze na diskuzní panel o domovarnictví převzalo hudební žezlo uskupení M3TA a jejich pop-punk z Třebíze. Jak se chýlilo k večeru, přišla na řadu rock’n’rollová pecka Queens of Everything a s posledním denním světlem se rozloučila šílená kapela Zooblasters, která svým vysokým tempem, zvířecím zjevem a orchestrem dala možnost všem návštěvníkům pobrat druhý dech a užít si pořádnou pařbu po vyčerpávajícím slunečném dni. Noční a poslední šichtu si pak vzali na starost bratři Papíci, kteří nám festival zavírají pravidelně. Moc děkujeme, doufáme, že jste si kapely užili!

Domovarnický festival

Letos jsme se poprvé rozhodli věnovat se i domovarníkům, asi hlavně proto, že Martin Urban, náš hlavní sládek je bývalý domovarník, a tak chceme téhle komunitě, tomuhle inkubátoru českého sládkovského talentu něco vrátit. Za pivovarem jsme postavili domovarnickou sekci, kde mohli domovarníci využít lednici pro své vzorky a vzájemně od sebe ochutnat. Během celého festivalu se také vařila domovarnická várka piva, která bude k ochutnání 10.10. Od 18.00 v podniku Pivo a tak našeho parťáka Míry Ostrého na Malé straně. Parádní zkušenost byl diskuzní panel na hlavním pódiu, kam kromě Martina přijali naše pozvání i sládek a bývalý domovarník Vašek Vomáčko, domovarničtí manželé Singerovi a domovarníci Ivan Regal a Michal Frost. Debatu moderoval náš Adam Huml a dozvěděli jsme se nejednu zajímavou věc. Příští rok se určitě chceme dále věnovat komunitám uvnitř pivovarnictví dále.

Co dodat závěrem? Že jsme vděční za neutuchající zájem o tuhle akci, o naše piva a vždy se moc těšíme, až se s vámi u nás v pivovaru v Lounech opět potkáme. Děkujeme a zase za rok na viděnou!

Autor článku: Adam Huml, foto: Marie Leličová

Mohlo by vás zajímat

AŤ TI NEUTEČE ŽÁDNÁ ZAJÍMAVOST

Naplň krabici a my ji dopravíme zdarma

Tady ještě zbývá prázdné místo

0 / 12
Naplň krabici a my ji dopravíme zdarma
0 / 12
Tady ještě zbývá prázdné místo

AŤ TI NEUTEČE ŽÁDNÁ ZAJÍMAVOST