Osobnosti: Karolína Chroustovská

Někteří z nás, kteří v roce 2016 pracovali po pražských pivotékách a barech s řemeslným pivem, měli v té době tu čest poprvé potkat mladou ženu jménem Karolína Fialová, která obcházela podniky se svým prvním pivem „Stout No. 1“. Ve 23 letech se tak stala jednou z nejmladších sládkových v České republice a velmi rychle si získala místo v srdcích českých pivařů a to hlavně neotřelostí a spolehlivou kvalitou svých piv. Dnes, o necelých 7 let později (už se jménem Chroustovská) je Karolína jedním z nejváženějších výrobců českých piv a známým průkopníkem nových světových stylů.
Dlouhá cesta barelů

Letos se můžete těšit na třetí sérii našich stoutů stařených v dřevěných sudech. Jde rozhodně o jedna z těch piv, na která jsme opravdu hrdí, neboť do nich investujeme spoustu času a péče. Celou cestu barelů bychom vám rádi na následujících řádcích trošku přiblížili.
Den jen pro holky

Aneb Vaříme pivo, cvičíme jógu a degustujeme. Tak zněl název akce, kterou uspořádala ta něžnější část Zichovec gangu v sobotu 18. února v našem pivovaru v Lounech k příležitosti vaření piva Courage na podporu Pink Boots Society – neziskové organizace s mezinárodním členstvím, jejímž cílem je pomáhat, inspirovat a podporovat ženy a nebinární osoby v odvětví fermentovaných/alkoholických nápojů v jejich kariérním postupu prostřednictvím vzdělávání.
Pivní styly: American Brown Ale

American Brown Ale není historickým stylem v pravém slova smyslu. Na svět totiž přišel teprve v 80. a 90. letech minulého století. Jeho kořeny sahají ale daleko dál, a tak jsme pro vás k příležitosti vydání našeho prvního piva stylu American Brown Ale připravili krátký přehled toho, jak se americká verze Brown Ale dostala tam, kde je.
Cascara – už jste o ní slyšeli?

Co je to vlastně Cascara? V překladu ze španělštiny to znamená jakákoliv ,,slupka”, což je ale docela široký pojem. Jedná se však skutečně o sušenou slupku třešní kávovníku, která při zpracování zbyde po vyloupání zrnek. Právě zrnka, tedy pecky kávových třešní, se praží, a ty si každé ráno pečlivě melete pro přípravu své ranní kávy. “Odpad” ze zpracování, tedy slupky kávových třešní, se usuší, a tím vzniká to, co označujeme pojmem cascara.
Jak třídíš, Evropo?

Podle průzkumu Čechům třídění plechovek příliš nejde.
Osobnosti: Jitka Ilčíková z pivovaru Wild Creatures

Píše se rok 2016 a v České republice i přes nárůst dostupnosti řemeslných piv stále převládá idea o dokonalosti a nadřazenosti tradičního českého ležáku jako toho nejtradičnějšího nápoje u nás. V kruzích pivních geeků ale tou dobu začíná pomalu rezonovat jméno pivovaru, který mnohým představu o pivní tradici posune do daleko vzdálenější minulosti. Začínáme slýchávat o pivovaru Wild Creatures, nejprve na Moravě, později v Praze, nejprve občas, později stále. Nedostupnost a nevšednost jím vytvářených piv balí pivovar do závěje legend a domněnek, a to i díky tomu, že o člověku za ním stojící zatím skoro nikdo nikdy neslyšel.
Pink Boots v Bruselu

Už je to víc jak měsíc, kdy jsem se přidala k Adamovi a Kamilovi na služební cestu do Bruselu. Cíl cesty byl jasný. Zúčastním se Pink Boots Europian meetingu a pak budu společně s Adamem a Kamilem reprezentovat náš pivovar na BLX Beer Festivalu. Pozvánka na celoevropský sraz členek Pink Boots (organizace podporující ženy a nebinární jedince napříč alkoholovým průmyslem) pro mě byl něco jako dopis z Bradavic. V Americe, kde byla organizace Pink Boots Society založena, jsou takové schůzky běžné, ale v Evropě se jednalo o úplně první setkání.
Plechovková sezóna v plném proudu

Co si představíte, když se řekne léto? U nás je to jasný – akce, hudba, kamarádi, festivaly, dobré jídlo a osvěžující drinky. A k tomu všemu patří i spotřeba plechovek.
Co přesně pro nás tedy znamená letošní plechovková sezóna a jak i my můžeme pomoci s minimalizováním naší uhlíkové stopy?
VÝLET ZA PLECHOVKAMI

Zájem zákazníků o piva v plechovkách trvale roste. Její výhodou je nízká váha, skladnost, rychlé vychlazení, ale i uchování kvality a čerstvosti obsahu.