Pivní vady: Kyselá
Kyselost patří dnes mezi nejběžnější chutě v pivu přítomné a velmi často záměrně a přínosně. Přesto jde i o běžnou vadu, která...
Kyselost patří dnes mezi nejběžnější chutě v pivu přítomné a velmi často záměrně a přínosně. Přesto jde i o běžnou vadu, která...
Pivní styly vznikají různými způsoby, pro které je společný nějaký konsensus pivařského publika o jejich unikátnosti. Historické styly si svůj status zasloužily...
Ucítit v hotovém pivu kovovou chuť je něco, co opravdu nechcete zažít. Nic už s ní totiž neuděláte. Na kov jsme všichni...
Vady, které není vždy nepříjemné v pivu naleznout, jsou docela vzácné. Izoamylacetát je jedním z nich. Tento výrazný ester je totiž látka,...
Obilí a slad jsou nezbytné suroviny na výrobu piva a bez jejich chuti si ho nedokážeme představit. Přeměna zrn ve slad a...
Kyselina máselná je vadou, která nám velmi rychle uvízne v paměti. Deskriptor "dětské zvratky" nám totiž může na první poslech připadat velmi...
Kyselina kaprylová, je mastná kyselina, která typicky vzniká působením kvasinek a lipidů za neideálních podmínek. Projevuje se zápachem známým z kozích sýrů,...
Píše se rok 2016 a v České republice i přes nárůst dostupnosti řemeslných piv stále převládá idea o dokonalosti a nadřazenosti tradičního...
Střety a spojení. Modernita a tradice. Koloniální minulost a její současná reflexe. Železo-skleněné mrakodrapy stínící historické dvoupodlažní domky. Kultury celého světa mísící...
Pivovar Zichovec
ul. 5. května 2789
44001 LOUNY
eshop@pivovarzichovec.cz
Stránky používají Cookies.
Užíváním stránek souhlasíte s užíváním cookies dle zásad uvedených v podmínkách užití stránek.
© 2022 I. Zichovecká s.r.o. | Design by MOO Design & Created by eSoul
Tady ještě zbývá prázdné místo